Niki Van Oppens

HONDENTRIMMER

Ik ben Niki en op deze pagina vertel ik een beetje over mezelf. Toen ik nog een klein meisje was, had ik al een grote interesse in honden. In onze buurt sprak ik mensen aan die aan het wandelen waren met hun hond en wilde ik alles te komen over honden. Thuis zocht ik dan het ras via het internet op en printte ik de informatie daarover af. Zo kende ik toen ik 10 jaar was al meer dan 25 rassen met hun eigenschappen. Hoe meer ik over honden las, hoe groter de interesse werd. Toen ik zelf een hondje kreeg, groeide die interesse nog meer!

Ik ben dan verschillende opleidingen gaan studeren over honden. Hondentrimmen vond ik het leukst en zo heb ik van mijn grote interesse mijn beroep gemaakt.

Hondengedrag vind ik ook een heel interessant onderwerp. Daar lees ik ook veel over en ik heb er ook enkele opleidingen over gevolgd. De kennis die ik tijdens die opleidingen heb opgedaan, gebruik ik in het hondenkapsalon. Zo kan ik op een optimale manier met de honden werken en eventueel ongewenst gedrag op een hondvriendelijke manier aanpakken.

Zelf heb ik twee Cairn Terriërs: Roxy en Joey. Het zijn twee kleine, lieve hondjes met een ondeugend en eigenwijs karakter. Roxy is de grootste deugeniet, maar kan wel iedereen geruststellen met haar zachtaardig karakter.En Joey blaft het meeste, maar is een rasechte entertainer die iedereen aan het spelen krijgt. Ook hij heeft een zachtaardig karakter.

Buiten hondentrimmen doe ik ook nog iets anders. Ik ben namelijk ook gezondheidscoach!

Hoe kan ik jouw hond het beste helpen?