Elke hond heeft zijn eigen karakter en dat maakt het net zo leuk en afwisselend!

Missie & Visie

Mijn missie is om hondjes er op hun best te laten uitzien met een vachtverzorging die voor hun het meest ideaal is. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om een aangename sfeer te creëren zodat de honden met plezier naar me terug komen.

Mijn visie daarvoor is dat ik mijn uitgebreide rassenkennis en de kennis die ik tijdens mijn opleidingen van hondentrimmen en hondengedrag heb opgedaan, in praktijk breng. Met de juiste vachtverzorging breng ik de vacht van de honden in orde zodat deze zijn kwaliteiten kan behouden op vlak van water- en vuilafstotende eigenschappen, thermoregulerende eigenschappen en een natuurlijke glans behoudt. De vacht is natuurlijk niet alles, de hond mag het natuurlijk ook nog wel fijn vinden. Om dat te bekomen ben ik steeds mezelf bij de honden, praat ik er een beetje tegen en tijdens het wassen geef ik regelmatig een korte ontspannende massage.

Kleine ruwharige honden worden hier in het hondenkapsalon ook geplukt. Wanneer deze honden in de rui komen (een nieuwe laag vacht duwt letterlijk de oude, inmiddels dode vacht eruit), zitten de langste haren los en kan ik ze gewoon uitplukken. Doet dat pijn voor de honden? Nee, voor ruwharige honden niet, maar wel op voorwaarde dat ze echt plukrijp zijn en dat ze de vorige keer/keren niet zijn geschoren. Indien u niet zeker bent, kunnen we een afspraak maken in het trimsalon om het samen even te analyseren.

Hondengedrag

Elk ras heeft bepaalde karaktereigenschappen en daarbij is ook elk hondje uniek. Al van jongs af aan boeide het gedrag van honden mij enorm en ik wist dat ik later iets zou gaan doen met honden.

Ik heb dan ook al enkele opleidingen en seminars gevolgd om het gedrag van honden beter te kunnen begrijpen. De kennis uit deze opleidingen gebruik ik om het gedrag van de honden in het trimsalon beter te kunnen inschatten, beter te kunnen communiceren met de honden, maar ook om eventueel probleemgedrag op een hondvriendelijke manier aan te pakken.

VOOR

NA

VOOR

NA